torsdag, april 15, 2010

hadde planer om å dra til roma. men så kom det en askesky og mørkla hele planen. men ingenting så trist, at det ikke er morsomt for noe.
jeg var nysgjerrig hva landene som er berørt av askeskyen skriver i nettavisene sine. og jeg kan jo ikke tysk, så fikk google til å overserre. det ble til enkelte flotte oversatte setninger. noen eksempler følger:

I løpet av askesky

Etter utbruddet på onsdag Vind driver askesky fra Island til det europeiske kontinentet.

Skyer av vulkansk aske unngås ved piloter noensinne

Alle fire motorene sviktet, jet var seiler til misnøye for passasjerene mot krasj. Bare i 4100 meters høyde mannskapet klarte å returnere for å starte motorene.

Fra nederlanske aviser:

Schiphol flyplass og flyselskapene anbefaler at passasjerene er mer før de drar hjem for å sjekke sine fly.

Hvorfor støvet er farlig å fly

2 kommentarer:

svins sa...

hahaha - det morsomste jeg har lest i hele dag. Nei, uka... de to siste, faktisk! Ja,ikke det at Romaplanen din druknet i asken. Du som hadde pakka og alt... ;)
Men, det kunne vært værre-du kunne hava i et overfylt turistasyl i Roma uten mulighet for hjemreise.

'Hvorfor støvet er farlig å fly' - det har jeg alltid lurt på. Kan sikkert besvares i et dikt i eksistensialismens ånd. Venter spent :)

Anonym sa...

Bolandinho sier :::det r små isotopper som skyen bærer etter at den er blitt utbrud fra vulkanen, og de små isotoppene på 0.007 milimeter limer seg fast på motoren som stopper den, tenk millioner aller millarder isotopper er i skyen å ødelegger alt metal og motor, derfor farlig å fly for støvet, eller korfor er støver farlig å fly, der r faktisk morsomt det =)